gim_virselis1

VAIKŲ DIENINĖ VASAROS POILSIO STOVYKLA

Pagiriuose gyvenantys Pagirių Adomo Jakšto skyriaus ir Šėtos gimnazijos 1-5 klasės mokiniai birželio penktosios rytą rinkosi į dieninę vasaros poilsio stovyklą ,,Žiogeliai”. Kiekvieną rytą stovyklautojai mielai leido laiką sporto salėje. Visiems patiko sportuoti – šokinėti, bėgti, atlikti estafečių užduotis, žaisti kvadratą. Daug kalbėjomės, diskutavome, žaidėme įvairius žaidimus. Įdomu stebėti augalus ir gyvūnėlius su padidinamuoju stiklu. Pagirių parke puiku leisti laiką: surinkome šakas, šiukšles. Daug laiko skyrėme kūrybinei veiklai: parsinešėme iš parko augalų, šakelių ir sukūrėme plakatą ,,Gulbės tvenkinyje“. Mums padėjo atvykusios pedagogės iš Šėtos gimnazijos.Trečią stovyklos dieną organizavome išvyką į Anykščius. Aplankėme Anykščių geležinkelio stotį, statytą 1901m. Apsilankymą stotyje galima pavadinti ekskursija į praėjusį šimtmetį.

Iki mūsų dienų išliko beveik nepakitęs visas stoties kompleksas: vandens bokštas ir vandens kolonėlė, pagrindinis stoties pastatas, prekių sandėlis, metalinis tiltas, bėgiai. Klausėmės vadovo pasakojimo ir lankėmės įrengtoje stoginėje garvežiui ir vagonams apsaugoti. Stoties teritorijoje važinėjome rankine drezina.

Nuvykome aplankyti įspūdingo Puntuko akmens ir keliauti medžių lajų viršūnėmis vingiuojančiu taku. Apžvelgėme Anykščių šilelį, Šventosios vingius, lygumas ir kalnelius. Visi džiaugėmės aplankę Anykščių kraštą. Visiems buvo linksma. Kelionei autobusą skyrė Šėtos gimnazija. Bilietus ir kitas išlaidas apmokėjo tėveliai. Nuoširdžiai dėkojame.

Stovykloje aktyviai, linksmai ir draugiškai praleidome laiką. Suruošėme parodėles: plakatas ,,Gulbės tvenkinyje“, ,,Spalvotosios mandalos“ ir piešinių ,,Stovyklauti įdomu ir linksma“.


Mokytoja Zita Burbienė


101437 102622 102840 103725 103930 104730 105939 124941

Bendrinti:
Atgal