gim_virselis1

2016 m.

Profesijų diena Šėtos gimnazijoje

2016 m. kovo 30 d.

            Kovo 30 dieną Šėtos gimnazijoje įvyko jau tradicine tampanti profesijų diena. Beveik visi 6 – IV klasių mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose, kurios susiję su profesijomis. Šeštokai lankėsi Šėtos miestelio įstaigose ir susipažino su mediko, bibliotekininko, socialinio darbuotojo, gaisrininko bei kitomis profesijomis. Septintokai išvykos į Kėdainius metu pasisvečiavo Kėdainių priešgaisrinio gelbėjimo tarnyboje ir MB „Kėdainių akmenukas“. Aštuntokai ir II b klasės mokiniai buvo pakviesti į Ruklos Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotąjį pėstininkų batalioną, kur „matavosi“ kariškio profesiją. II a klasės mokiniams nepasisekė, nes jie laikė lietuvių kalbos įskaitą ir negalėjo niekur išvykti. Jie prisijungė prie gimnazijoje likusių III ir IV klasių mokinių ir išklausė paskaitos apie savanorių veiklą ir kariškio profesiją.

III ir IV klasių gimnazistams buvo organizuotos veiklos gimnazijoje. Jie dalyvavo susitikimuose su buvusiais mūsų mokyklos mokiniais Dainiumi Šlaustu ir Gintare Venslovaite. Dainius pristatė agronomo profesiją ir pasidalino ūkininko gyvenimo ypatumais, o Gintarė labai išsamiai apibūdino veterinaro darbe laukiančius sunkumus ir džiaugsmingas akimirkas. Gimnazijoje lankėsi ir Rūta Rylaitė Švelnė, kuri pasidalino savo karjeros kelio vingrybėmis: ji baigė istorijos mokslus, tačiau savo gyvenimą susiejo su seniai pamėgtu hobiu – fotografija. Į gimnaziją buvo pakviesti ASU atstovai Albinas Pugevičius ir Daiva Pugevičienė.  Jie pristatė mokiniams LAMA BPO sistemą, kurioje vyks stojimas į aukštąsias Lietuvos mokyklas, ASU įgyjamas specialybes bei mėgino padėti mokiniams ir jų tėveliams, renkantis profesiją. Dienos paįvairinimui ir nuotaikos praskaidrinimui iš KTU atvyko „Moksleivių laboratorijos“ atstovai, kurie parodė įdomiosios fizikos ir chemijos bandymus ir trumpam įvedė visus dalyvavusius į paslaptingą ir sudėtingą mokslo pasaulį. Profesijų dieną užbaigė Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanoriai. Jie pristatė įvairias kariškas profesijas bei supažindino mokinius su ginklais.

Profesijų dienos metu mokiniai turėjo galimybę praplėsti savo akiratį ir išgirsti pakviestų asmenų sėkmingos karjeros istorijas. Jiems buvo sudarytos sąlygos teikti klausimus ir domėtis juos dominančiomis sritimis. Profesijų dienos veiklos turėtų padėti mokiniams apsispręsti, pasirenkant tolesnį savo gyvenimo kelią ir sėkmingai siekti užsibrėžto tikslo.

Karjeros koordinatorė Irma Krivickienė

Atgal