gim_virselis1

2017 m.

5 klasė

5 klasės mokiniai pirmą kartą dalyvavo Profesijų dienoje. Nors kitų klasių mokiniai vyko į įvairias įstaigas, tačiau ne ką mažiau įdomios veiklos buvo suorganizuotos ir penktokams, kurie liko gimnazijoje. Iš pradžių veiklos vyko trijose stotelėse: vieni kepė krepšelius, kuriuos pagardino įvairiais įdarais, o po to skanavo patys bei vaišino kitus (tėvų atstovė A. Ragaišienė), iš medžio plokštės pjaustė ir įvairiais ornamentais išpuošė margučius (mokytojas V. Baltrūnas), atliko rankų ir galvos masažus (sveikatos priežiūros specialistė S. Skorupskienė). Tokiu būdu mokiniai turėjo galimybę susipažinti su konditerio, staliaus, masažuotojo profesijomis. Po pietų pertraukos kiekvienas penktokas rengė pristatymą apie savo svajonių profesiją, ieškojo internete informacijos. Baigiantis dienai kiekvienas buvo apdovanotas nedideliu prizu. Taigi, per Profesijų dieną turėjome daug ir įvairių veiklų, vaikai liko patenkinti ir kupini įspūdžių pasitiko pavasario atostogas.

 

 

6 klasė

Balandžio 7d. gimnazijoje vyko profesijų diena. 6 klasės mokiniai tą dieną lankėsi Kėdainių akmenuke ir kavinėje „Raganėje“. Susipažino su apželdintojo, kulinaro, virėjo profesijomis. Susidomėję klausėsi ir stebėjo, kaip iš akmens galima pagaminti pačius įvairiausius darbus. Edukacinėje veikloje patys gamino picas ir skaniuosius pagrandukus. Į gimnaziją grįžome pilni įspūdžių.

 

 

7 klasė

Profesijų diena Kėdainiuose

Balandžio 7d. gimnazijoje vyko netradicinio ugdymo diena – profesijų diena. 7 klasės mokiniai vyko į Kėdainius, kur susipažino su gaisrininko profesija. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyr. inspektorė E. Dumčienė supažindino mokinius su gaisrininko specialybės specifika, darbo sąlygomis, parodė filmuką ir paragino mokinius visada būti atsargiais su ugnimi. Norintiems būti gaisrininkais, pasirodo, reikalingas labai geras fizinis pasirengimas ir vienerių metų studijos ugniagesių gelbėtojų mokykloje Vilniuje. Gaisrinės kieme mokiniams buvo aprodyta įranga ir mašinos. Žingeidūs mokiniai galėjo įlipti į mašiną.
Turėti amatą taip pat puiki alternatyva verslo kūrimui. Todėl su mokiniais aplankėme Kėdainių krašto muziejaus Arnetų namus, kuriuose jie buvo supažindinti su vykdoma veikla, dalyvavo medžio drožinėjimo ir juostų pynimo dirbtuvėse. Dar viena grupelė mergaičių aplankė Kėdainių neįgaliųjų draugiją, kurioje dirba buvusi technologijų mokytoja R. Rylienė. Mokytoja supažindino su čia organizuojama veikla, su mergaitėmis gamino medžiagines gėlytes.
Po kūrybinių dirbtuvių su mokiniais aplankėme Kėdainių senamiestį, prisiminėme ką kalbėjome per dailės pamokas apie savo krašto istorinį palikimą ir architektūrą. O Kėdainiuose tikrai turime kuo didžiuotis, juk turime autentišką 17a. senamiestį su išlikusiais pastatais, miesto aikštėmis ir bažnyčiomis.

Klasės auklėtoja G. Boreišienė

8 klasė

Vaidoto bataliono kariai ugdo Lietuvos jaunimą.
Batalione lankėsi Šėtos gimnazijos gimnazistai. Jie buvo supažindinti su Vaidoto bataliono istorija, turima technika ir ginkluote. Taip pat II mechanizuotosios pėstininkų kuopos nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos (NPPKT) kariai papasakojo apie jų tarnybos ypatumus, supažindino ir pademonstravo kovinės mokomosios granatos naudojimo principus, bei  maskuotės elementus.

 

I klasė

Ia klasės mokinių viešnagė Kėdainių PRC

Balandžio 7 dieną Šėtos gimnazijoje vyko tradicinė profesijų diena. 5 – IV klasių mokiniai vykdė įvairias veiklas, susijusias su skirtingomis profesijomis. Ia klasės mokiniai lankėsi Kėdainių PRC. Vilainiuose įsikūrusiame Pramonės ir paslaugų skyriuje vadovaujami profesijos mokytojos Ingridos Šlikienės gamino nealkoholinius sluoksniuotus kokteilius. Labai stengėsi ir džiūgavo, kai kokteilis atrodė gražiai. Vaikinai turėjo galimybę išbandyti padavėjo-barmeno profesiją, nes jiems buvo patikėta pateikti kokteilius į stalą.

Lančiūnavoje esančiame transporto ir verslo skyriuje vieni mokiniai gilinosi į automobilio sandaros ypatumus, kiti – bandė įpakuoti dovanas šiek tiek neįprastai – į atliekines  medžiagas bei susipažino su logisto – ekspeditoriaus profesija. O labiausiai visiems patiko išbandyti savo jėgas, vairuojant didžiulį traktorių bei važiuojant lengvuoju automobiliu. Kitiems tai buvo pati pirma patirtis, kai jie patys laikė rankose vairą. Gera nuotaika ir noras patirti ką nors nauja lydėjo pirmokus visą išvykos laiką. Patirtis nepraėjo be pamąstymų, nes vienas kitas prasitarė, kad nenorėtų būti barmenu arba kad norėtų vairuoti tokį traktorių ir pan.

Ia klasės auklėtoja Irma Krivickienė

 

II klasė

Išvyka į Kauno taikomosios dailės mokyklą ir Vytauto Didžiojo universitetą

Balandžio 7 dieną mūsų gimnazijoje vyko tradicinė Profesijų diena. Šiais metais II klasės mokiniai aplankė Kaune esančią taikomosios dailės mokyklą ir Vytauto Didžiojo universitetą. Taikomosios dailės mokykloje apdirbome medinius raktų pakabukus, gaminome šaunius ženkliukus, domėjomės juvelyro ir keramiko specialybe, įsigilinome į fotografijos meną bei turėjome progą visi pasidaryti šaunių, profesionalių nuotraukų. Keletas mokinių nusprendė, jog po smagaus apsilankymo taikomosios dailės mokykloje, jie atrado jiems tinkamą profesiją, kurios jie žada siekti būtent šioje mokymo įstaigoje.
Po nuostabių įspūdžių taikomosios dailės mokykloje apsilankėme Vytauto Didžiojo universitete. Čia mes įgijome naudingos informacijos apie esamas studijas ir individualias programas, studentai pasidalino savo patirtimi. Po paskaitos visi aplankėme keletą VDU fakultetų. Mokiniai neslepia, jog juos ypatingai sužavėjo Vytauto Didžiojo universitete esanti garso įrašų studija ir išskirtinė, neapsakomai jauki aplinka.
Džiaugiamės šia kelione ir su malonumu laukiame Profesijų dienos kitais metais!

II a klasės mokinė Andželika Samsonovaitė

 

II-IV klasė