Minint Pasaulinę sveiko maisto dieną, Pagirių Adomo Jakšto daugiafunkciame centre kvepėjo moliūgų sriuba.
Pilnavertė mityba yra svarbiausias žmogaus gyvybės ir sveikatos šaltinis.
Apie sveiką maistą kalbėjome pamokų metu, pusryčiaudami, pietaudami ir laisvalaikiu. Aptarėme sveiko maisto piramidę ir išsiaiškinome, kodėl reikia valgyti daugiau daržovių ir vaisių. Žiūrėjome edukacinį video vaikams: „Kaip valgyti sveikai?” ir diskutavome apie sveiką maistą.
Penktadienį mokinukai atsinešė į mokyklą bulvių, morkų, o Renato darže užaugęs moliūgas, pirmas atsirado ant stalo.
Pasiruošėme sriubos virimui. Daugeliui skusti, pjaustyti bulves ir morkas buvo nesunku, nes tai daro namuose. Moliūgą perpjauti visiems smalsu. Paragavome ne tik moliūgo, bet ir jo sėklų. Supjaustyto moliūgo sriubai reikėjo daugiausia. Puode ėmė virti daržovės. Visiems teko pamaišyti kunkuliuojančią sriubą. Kad būtų vienos gražios saulės spalvos, sutrynėme išvirusias daržoves. Jas gardinome prieskoniais, sviestu ir grietine. Kad pietūs būtų sotesni ,,Pelėdžiukų“ grupės vaikai iškepė mielinių blynų.
Visi kartu susėdome pietauti. Gardu. Visi pritarė, kad virėjoms nelengva paruošti daržoves sriubai ir pagaminti kitus patiekalus, todėl turime gerbti jų darbą.
Dėkojame tėveliams už daržoves ir kitus maisto produktus.
Mokytoja Zita Burbienė