„VERDAM, KEPAM IR RAGAUJAM“

Pasaulinei maisto dienai paminėti Pagirių Adomo Jakšto daugiafunkcio centro ugdytiniai susirinko į popietę „Verdam, kepam ir ragaujam“. Su vaikais buvo kalbama apie maisto naudą, jie bandė atskirti maisto produktus, kurie yra sveiki, o kurių derėtų atsisakyti.

Ugdytiniai  žino, kad vaisius ir daržoves sveika valgyti, kad juose daug vitaminų,  tačiau nelabai jų mėgsta. O mūsų stalas dosnus – pilnas vaisių ir daržovių. Prasidėjo maisto ruošimo procesas. Ugdytiniai vaisius ir daržoves pjaustė ir ragavo. Išvirėme moliūgų sriubą, į kurią įdėjome bulves, morkas ir daug oranžinio moliūgo. Gardinome prieskoniais, sviestu ir grietine. Iškepėme pyragą, kuris kvepėjo obuoliais ir cinamonu.

Taip buvo tobulinami pažintiniai, smulkiosios motorikos įgūdžiai. Pjaustydami vaisius ir daržoves, vaikai lavino pirštų ir riešo judesius, mokėsi saugiai elgtis su įrankiais.

Pasiruošus vaišių stalą, visi vaikai vaišinosi sriuba ir pyragu, nusakė ragaujamų gaminių skonį, spalvą, naudą žmogaus organizmui.

 

Mokytoja Zita Burbienė

Auklėtoja Daiva Noreikienė

verdam kapam verdam kepam1

Bendrinti: